eur:
394.06
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Növekedik az afgán hadsereg létszáma

A londoni Afganisztán-konferencia a biztonsági feladatok átadási folyamatának kezdetét jelenti - mondta a rendezvényt megnyitó beszédében a brit kormányfő.

Gordon Brown tényként közölte: a hetven ország és nemzetközi szervezet részvételével összehívott értekezleten egyezség jön létre arról, hogy az afganisztáni nemzeti hadsereg létszáma októberre eléri a 134 ezret, jövő októberre pedig meghaladja a 170 ezret.

Az afgán rendőrség létszáma ugyanebben az időszakban 109 ezerre, illetve 134 ezerre emelkedik. A brit kormányfő fontosnak nevezte, az afgánok átvegyék az ellenőrzés saját biztonságuk felett. Gordon Brown emlékeztetett: a nemzetközi közösség a katonai hozzájárulás mellett eddig 11 milliárd dollár adósságteher-könnyítéssel segítette Afganisztánt.

Hamid Karzai afgán államfő a konferencia előtt úgy nyilatkozott: hazájának még akár másfél évtizedig is szüksége lehet külső segítségre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×