eur:
389.37
usd:
363.68
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Nem tudják kimenekíteni a turistákat a Machu Picchu lábától

A Peru délkeleti részét sújtó heves esőzések miatt meghiúsult a Machu Picchun rekedt több mint 1900 turista légi úton történő kimentése.

A limai kormány - amely a földcsuszamlások és sziklaomlások miatt hétfőn rendkívüli állapotot rendelt el a térségben - 4 rendőrségi és katonai, valamint 2 magán helikoptert mozgósított az inkák egykori utolsó fellegvára közelében várakozó európai, latin-amerikai és észak-amerikai turisták kimentésére. A rendkívüli időjárás miatt azonban mindössze 70 embert sikerült elszállítaniuk.

A turisták a Machu Picchu lábánál fekvő egyik faluban rekedtek, miután az odavezető magas hegyi vasútvonalat sziklaomlások rongálták meg és zárták el. A turisták állítólag 3-4 napra elegendő élelemmel rendelkeznek. Közben 7-re emelkedett a térséget sújtó természeti csapás áldozatainak száma, miután az Andok lejtőin életét vesztette egy argentin hegymászó és egy helyi idegenvezető.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

Vegyes mozgásokat látunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×