eur:
390.72
usd:
364.96
bux:
68327.93
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Újra elindulnak az Eurostar vonatok

Háromnapos szünet után ma indulnak el újra az Eurostar vonatok a Csatorna-alagútban. Az üzemeltető társaság szerint csak december 28-ra állhat helyre a menetrend szerinti forgalom.

A járatok egyelőre csak reggel fél 8-tól este 6 óráig közlekednek. Ma csak azok utazhatnak a szerelvényeken, akiknek szombatra vagy vasárnapra volt megváltott jegyük. A hétfőre vagy keddre szóló jegyeket holnap, a szerdai és csütörtöki jegyeket csütörtökön használhatják az utasok. A társaság arra kérte az utasokat, hogy aki teheti halassza későbbre az utazást.

Az óránkénti 300 kilométeres sebességgel közlekedő vonatok közül egyszerre 5 állt le szombatra virradóra az angol partok felé vezető alagútszakaszban. A Párizsból és Brüsszelből Londonba tartó járatokon több mint kétezren utaztak. A társaság magyarázata szerint a nagyon finom porszerű hó bejutott a szerelvényekbe, az alagútban megolvadt, és a kicsapódó nedvesség miatt felmondta a szolgálatot a vonatok elektromos rendszere.

Címlapról ajánljuk

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×