INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Berlusconi szerint túl sok könyv és film foglalkozik a maffiával

InfoRádió / MTI
Túl sok könyv és film foglalkozik a maffiával az olasz kormányfő szerint.

Silvio Berlusconi a Canale 5 tévéadón sugárzott nyilatkozatában bírálta azokat a szerzőket és alkotókat, akik a bűnszövetkezetről írnak, illetve forgatnak, mert akaratlanul is olyan képet festenek Olaszországról a külföld előtt, mintha "tele volna maffiózóval". Szerinte ez a kedvezőtlen ábrázolás árt az országnak, mert odavezethet, hogy a turisták egyszerűen el fogják kerülni.

Elismerte, hogy a szervezett bűnözés valóban veszélyes jelenség, de azt állította, hogy mára a "maffia tevékenysége igencsak korlátozottá vált, bár kétségkívül teljesen fel kell számolnunk".

Azzal dicsekedett, hogy egyetlen olasz kormány sem tett annyit a maffia ellen, mint az övé. "Hatmilliárd euró értékű ingatlant és birtokot foglaltunk le tőlük, és a harminc legkeresettebb maffiózó közül tizenhetet letartóztattunk" - mondta.

Magabiztosnak mutatkozott azt illetően, hogy kormánya gyökeresen ki fogja irtani a szervezett bűnözést. "A munkát már elkezdtük, méghozzá jó eredményekkel. Van még néhány évünk, hogy győzelmet arassunk" - jelentette ki.

Egyszersmind kritizálta a sajtót, mert torz képet terjeszt róla. "Olyan, mintha egy másik személyről beszélnének, akinek semmi köze sincs hozzám" - panaszkodott.

Berlusconi a napokban visszautasította azokat a sajtóban napvilágot látott feltételezéseket, hogy őt kapcsolatok fűznék az olasz alvilághoz, a maffiához.

A címlapról ajánljuk