eur:
393.91
usd:
364.82
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Másfél napig volt a hó fogságában egy busz 18 utasa Törökországban

Egy híján negyven órát töltött 18 ember egy lavina miatt vesztegelni kényszerült távolsági buszban a hét végén Törökországban; végül mindannyiukat épségben kiszabadították.

Az eset az északkeleti országrészben, Rize tartományban történt egy hegyi úton az Anatolia török hírügynökség jelentése szerint.

A busz péntek este akadt el a hófúvásban 2600 méteres magasságban, miután lavina zúdult le a hegyről, és a hó minden irányban elzárta az utat.

A hadsereg szombaton két helikoptert küldött, hogy kimentse a szerencsétlenül járt utasokat, a légi járműveket azonban nem engedték leszállni, újabb lavinától tartva. Végül hegymászók érték el a buszt szombat éjszaka, és vasárnap reggelre mindenkit épségben lehoztak a hegyről.

A hatóságok szerint a buszt üzemeltető társaság az éjszakai közlekedési tilalmak ellenére engedélyezte a sofőrnek, hogy sötétedés után is ráhajtson a hegyi útra.

A hét végén Törökországban négyen meghaltak a szakadó eső kiváltotta földcsuszamlásokban a Rize tartománnyal szomszédos Giresun és Trabzon tartományokban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×