eur:
394.27
usd:
369.28
bux:
65533.27
2024. április 23. kedd Béla

Egyszemélyes monacói titkosszolgálat?

Albert monacói herceg eljárást kezdeményez Robert Eringer egykori amerikai FBI-ügynök ellen, aki azt állítja magáról, hogy ő vezette a herceg egyszemélyes titkosszolgálatát, ám a szolgálataiért járó fizetséget nem kapta meg.

A palota szerint Eringer foltot ejtett az uralkodó becsületén és Monaco jó hírnevén.

A herceg a Paris Match hetilapban megjelent kijelentései miatt perli az egykori amerikai ügynököt - közölte Thierry Lacoste ügyvéd.

A magazin szerint Eringer 2002 és 2007 között dolgozott a monacói uralkodónak. A folyóiratban egy fénykép is megjelent, amelyen 001-es sorszámmal Eringer fényképes monacói titkosszolgálati (MIS) igazolványa látható.

A palota közleménye szerint a MIS törvényesen nem is létezik. Az egykori titkosügynök a szolgálatai után ki nem fizetett költségek és bérek miatt egyébként több mint 300 ezer dollárra (55 millió forintra) perli az uralkodót.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Egy rossz szokás alakult ki a magyar gazdaságban, ami felnyomja az inflációt is

Egy rossz szokás alakult ki a magyar gazdaságban, ami felnyomja az inflációt is

A szolgáltatások inflációja messze meghaladja az inflációs célt, a jelenség hátterében pedig legalább részben az a "rossz szokás" áll, hogy a szolgáltató szektor szereplői az előző évi átlagos infláció alapján áraznak. Magyarországon két körben is újra emelkedésnek indulhat az infláció, és az éves árváltozás mozgása hatással lehet az inflációs várakozásokra is – mondta lapunknak Virovácz Péter, az ING vezető elemzője. Az elemző szerint nagy inflációs kilengésekre kell számítani a jövőben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×