eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Koszovói menekültek rejtélye: Újabb holttesteket találtak a Tiszában

A Tisza szerbiai szakaszán megtalálták újabb két áldozat holttestét az illegálisan Magyarországra igyekvő koszovói albánok tragédiája után. A magyar rendőrség és a búvárok már nem kutatnak a vélt 18-19 áldozat után, Szerbiában pedig eddig sem keresték a folyóba veszett holttesteket.

Az illegális koszovói albán átkelők tiszai tragédiájának negyedik és ötödik áldozatát tegnap találták meg a halászok az észak-bácskai Adorján közelében, húsz kilométerre a magyar határtól.

Egy tízéves kislány és egy fiatal férfi holtestéről van szó, akiknél azonosító dokumentumokat nem találtak, de feltételezik, hogy az illegálisan Magyarországra igyekvő koszovói albánok csoportjához tartoztak.

Mint ismeretes, október 14. és 15. között a Szerbiából illegálisan Magyarországra igyekvő koszovóiakat szállító csónak felborult, és valószínűleg 18-19 utas a Tiszába fulladt Röszke közelében. Egy férfi és két gyermek megmenekült, akik a békéscsabai gyűjtőhelyen vannak.

A zentai kórházban tegnap azonosítottak egy női holttestet, és megállapították, hogy az apjuk által megmentett két gyermek édesanyjáról van szó.

A Tisza vajdasági szakaszán nem is keresték a vízbe fulladt holttesteket, az eddigi hármat halászok találták meg. Egy áldozatot a magyar rendőrség emelte ki a folyóból. Ezt követően bejelentették, hogy a kutatást abbahagyták.

Koszovó fővárosában, Pristinában tovább folyik a nyomozás az illegális határátlépők ügyében. Több személyt letartóztattak és kihallgattak. A koszovói hatóság arra gyanakszik, hogy szervezett emberkereskedelemről lehet szó.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×