eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

"Az afgán választás általánban tisztességes, de nem teljesen demokratikus"

Az erőszakos cselekmények miatt továbbra sem értékelte teljesen szabadnak a csütörtöki afganisztáni elnökválasztást az Európai Unió választási megfigyelő missziójának vezetője.

Philippe Morillon úgy fogalmazott: az ellenőrizhető területeken a voksolás összegésében tisztességes volt, de az egyes helyeken tapasztalható megfélemlítések miatt nem volt teljesen demokratikus. Hozzátette ugyanakkor, hogy még túl korai értékelni az elnök- és tartományi választásokat.

A csütörtöki szavazás voksainak összeszámlálását már befejezték., de az első eredményeket várhatóan csak kedden teszik közzé. Becslések szerint a 15 millió szavazásra jogosult 50 százaléka adta le voksát.

Az elnökválasztáson 41 jelölt indult, a legesélyesebb a jelenlegi államfő Hamid Karzai legfőbb kihívójával egykori külügyminiszterével, Abdullah Abdullah-al szemben.

Címlapról ajánljuk

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×