eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Teára, kekszre és golyóstollra mennek el százmilliók a rendőrségnél

Elképesztő, csaknem egymilliárd forintnak megfelelő összeget költött tavaly a brit rendőrség teára és kekszre - derült ki a most nyilvánosságra hozott dokumentumokból. A hatóság a golyóstollakon sem spórol.

A szigetország rendőrségei közül a legtöbbet az egyik skóciai kirendeltség, a Lothian and Borders Police költötte: náluk 383 ezer font, azaz 119,3 millió forint ment el frissítőkre és rágcsálnivalókra, vagyis az ott dolgozó 2600 rendőrre fejenként 46 ezer forintot adtak ki.

A második a legtöbbet költők listáján a hampshire-i rendőrség volt 96 millió forintnak megfelelő összeggel, míg a harmadik a Greater Manchesterre vigyázó kapitányság lett 73,2 millió forinttal.

A londoni Metropolitan Police, amely 31 ezer embert foglalkoztat, óvatosabban bánt a pénzzel: 37 millió forintnak megfelelő összeget költött, vagyis egy emberre valamivel kevesebb, mint 1200 forintot.

Az irodaszerekre is rengeteg pénzt adott ki a rendőrség, összesen 3,43 milliárd forintnyi összeget, amelyből 1,3 millió golyóstollra és 450 millió papírlapra futotta.

A legtöbb tollat a londoni Met vásárolta: minden egyes ott dolgozónak 27 darabot, ám Pete Smyth, a szervezet munkatársa szerint ennek oka, hogy az írószerek meglehetősen silány minőségűek. Máshol arra panaszkodnak, hogy a bürokrácia miatt kell rengeteg papírt vásárolniuk.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×