eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Hárommilliárd forintnyi vagyont loptak el három olasz szállodából

Kiraboltak egy szaúdi hercegnőt és egy dúsgazdag marokkói vállalkozót az elmúlt napokban két különböző szardíniai szállodában; a betörők a hercegnő lakosztályából 11 millió euró (3 milliárd Ft.) értékű ékszerrel és értéktárggyal távoztak, de a marokkóitól csak 40 millió forintnyi értéket tudtak elvinni. Egy portofinói luxushotelben egymillió eurónyi ékszertől szabadítottak meg egy német nagyvállalati vezetőt.

"A tolvajok álkulcsot használtak. Vacsoraidőben tíz perc alatt, zajtalanul sikerült kibontaniuk és elvinniük a szaúdi alkirály lányának lakosztályában lévő széfet" - írta vasárnap La Stampa című napilap. A torinói lap értesülése szerint a széfet csak szilikonnal rögzítették a falba.

A La Repubblica című baloldali napilap úgy tudja, hogy az ügyből diplomáciai incidens lett. "A szaúdi nagykövetség katonai tanácsosa Szardíniára érkezett, a történtek ügyében az olasz titkosszolgálatok és a két ország diplomáciai illetékesei közösen járnak el" - írta az újság.

A marokkói üzletembert a Costa Smeralda (Smaragdpart), a legelegánsabb szardíniai üdülőkörzet egy másik luxusszállodájában rabolták ki, méghozzá ugyanolyan technikával. A falból kiemelt széfben 150 ezer euró (40 millió Ft.) értékű ékszer és készpénz volt.

A lopásokat ugyanazon szállodalánc, az Iti Hotels két szállodájában követték el, a nyomozók speciálisan felkészült, esetleg külföldi betörőbandára gyanakszanak, amelyet vélhetően helyi alkalmazottak segítettek.

A harmadik betörést az északnyugat-olaszországi Portofino egyik tengerparti luxusszállodájában követtek el, ahol egy német vállalatvezető széfjét fújták meg a szobájából egymillió eurónyi ékszerrel és 3000 euró készpénzzel a Corriere della Sera című lap szerint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×