eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Brüsszelben leállt az EU

Mától egy hónapra leáll az Európai Unió. A közösségi intézmények bezárnak és a francia minta alapján augusztusban veszi ki minden uniós alkalmazott az egyhónapos szabadságát.

Fóris György, a BruxInfo elemzője korábban az InfoRádiónak azt mondta, ilyenkor látszik igazán, hogy mennyire élhető Brüsszel. A középkori struktúrában épült történelmi városban élő csaknem 100 ezer eurokrata és családtagja Brüsszel lakosságának több mint 10 százalékát adja.

A nagyköveti tanácsot leszámítva az uniós alkalmazottak mind ilyenkor veszik ki szabadságukat, így nincsenek értekezletek, ülések, egyeztetések.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Erősen megoszlanak a vélemények a „buy now, pay later” (BNPL) jelenségről. Egyesek a vásárlói élményt forradalmasító üzleti lehetőséget, mások csak az áruhitel újrafestett változatát látják benne. Tény, hogy nálunk is sikerült mára megvetnie a lábát: fél év alatt ötszörösére ugrott azon online kereskedelmi helyek, webáruházak aránya Magyarországon, amelyek ezt az újfajta halasztott vagy részletfizetési lehetőséget kínálják. A finanszírozói oldalon már három magyar céget és két multit is találunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×