eur:
394.39
usd:
370.22
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

A GM eladja életképes üzletrészeit

Detroitban a General Motors és az amerikai kormányzat képviselői aláírták azt a megállapodást, amelynek értelmében az autóipari vállalat eladja életképes üzletrészeit egy, az állam többségi tulajdonában lévő társaságnak.

 A megállapodás után a vártnál gyorsabban - kevesebb dolgozóval és kevesebb márkával - indulhat meg a termelés. Fritz Henderson, a GM vezérigazgatója azt mondta: a megújult vállalatban a hivatalnoki apparátust több mint 20, a vezetői posztokét pedig 35 százalékkal csökkentik.

A 40 napos csődeljárás során a 176 milliárd dolláros adósságot 48 milliárdra csökkentették, a munkaköltségeket pedig a japán gyártókéval, például a legfőbb vetélytárs Toyotáéval azonos szintre mérsékelték. Az új General Motors egyik fő célkitűzése a korábbinál üzemanyag-takarékosabb autók előállítása. Tovább gyártják a Chevrolet, a Cadillac, a Buick és a GMC márkát, a Hummertől, a Saturntól, a Saabtól és a Pontiactól ugyanakkor megpróbálnak megszabadulni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×