eur:
400.79
usd:
367.56
bux:
74428.1
2024. október 14. hétfő Helén

Tűz pusztított Londonban

Londonban hat ember, köztük három gyerek halt meg az este egy magasházban pusztító tűzvész miatt. A rendőrség tájékoztatása szerint a brit főváros déli részén egy 12 szintes lakóépület negyedik emeletén keletkezett tűz.

A lángok gyorsan átterjedtek a felsőbb emeletekre, és tűzoltóknak négyórás munkával csak a 11 emeleten sikerült megfékezniük a tüzet. Egy csecsemő, egy hétéves gyerek és egy asszony a kórházba szállítás után halt meg, egy hatéves gyermek és két felnőtt holttestét a lakásokban találták meg.

Az oltásban és a mentésben több mint száz tűzoltó vett részt. A lángokban álló épületből mintegy 30 embert menekítettek ki. 16 embert vittek kórházba, többségüket füstmérgezéssel, közülük 3 állapota súlyos. Azt még nem tudni, hogy mi okozta a tüzet Londonban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Hirtelen fordult a forint árfolyama

Hirtelen fordult a forint árfolyama

Múlt hét második felében ismét 400 fölé gyengült a forint az euróval szemben, és most is a fontos szint felett tartózkodik. Délelőtt jelentősebb erősödésbe kapcsolt a forint, és közel került a 400-hoz, ám délután a dollárerősödéssel a forintra is nyomás helyeződött. A héten több olyan esemény is lesz, amelyek hatással lehetnek a hazai fizetőeszköz árfolyamára, ám inkább a hét második felében jönnek fontos makroadatok, és hazai kormányzati bejelentések. Csütörtökön rendezzük meg a Portfolio Budapest Economic Forum konferenciáját, amelyen a magyar gazdaság kilátásai mellett szó lesz a forintról is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×