eur:
389.33
usd:
362.78
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Sanghajban összeomlott egy átadás előtt álló lakóépület

Összeomlott egy átadás előtt álló, 13 emeletes lakóépület szombaton a kínai Sanghajban, egy munkás meghalt.

A város külterületén, mocsaras területen emelt házról képeket mutattak a hongkongi kábeltelevízióban. A felvételen láthatóak voltak a romba dőlt épület alapjai és égnek meredő támpillérei.

A lakóház már csaknem elkészült, meg voltak már az ablakok és a homlokzatot is bevakolták már. A környéken hasonló típusú házak voltak láthatók a felvételeken.

Kínában gondot okoz, hogy az építők gyakran rossz minőségi anyagokból építkeznek. Tavaly összeomlott egy vasúti hidat tartó acélív, s hét ember halt meg. Másutt építődaru borult egy óvodára és öten meghaltak. A szecsuáni földrengésben több iskola összedőlt, miközben a mellette lévő házak sértetlenek maradtak. Az ezt követő vizsgálatok során fény derült a helyi tisztviselők korruptságára és az építőipari vállalkozások hanyag munkájára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×