eur:
389.28
usd:
362.67
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Egy évvel meghosszabbították az izraeli titkosszolgálat vezetőjének mandátumát

Az izraeli kormány ismét meghosszabbította egy évvel az izraeli hírszerző szolgálat (Moszad) vezetőjének mandátumát, hogy továbbra is ő "kezelje" az iráni nukleáris dossziét - vált ismertté hétfőn.

A 64 éves Meir Dagan 2002-ben került a Moszad élére. Első ízben tavaly hosszabbították meg megbízatását egy évvel.
A döntés vitákat váltott ki az izraeli kormányban. Juval Steinitz pénzügyminiszter és Dan Meridon titkosszolgálatokért felelős miniszter emelte fel szavát a hosszabbítás ellen. Steinitz, aki korábban a kneszet védelmi és külügyi bizottságának elnöke volt, úgy vélekedett, hogy "bármilyen jók is Dagan képességei, a Moszadnak változásra van szüksége a vezetés és a gondolkodás terén." Meridon azt sérelmezte, hogy nem készítettek fel senkit arra, hogy átvegye a hivatalt Dagantól.

A Moszad főnöke múlt kedden a védelmi és külügyi bizottság előtt azt állította, hogy Iránnak 2014-re bevethető atombombája lesz, ha nem állítják le nukleáris programját. Meir Dagan kijelentette: Irán jelenti a legnagyobb fenyegetést Izraellel szemben, nemcsak azért, mert atomfegyver birtoklására törekszik, hanem azért is, mert támogatja Szíriát, valamint olyan, a zsidó állammal szemben ellenséges szervezeteket, mint a libanoni síita Hezbollah vagy a palesztin iszlamista Hamász.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×