eur:
389.32
usd:
362.68
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Lezárta a Gripen-ügy vizsgálatát az ügyész Svédországban

Az illetékes svéd ügyész lezárta a Gripen vadászgépek külföldre történő eladását és lízingelését övező korrupciós állítások miatt indított vizsgálatot.

Christer van der Kwast kedden közölte, hogy nem talált bizonyítékot arra, hogy a svéd Saab ipari csoport és az általa felerészben tulajdonolt Gripen International szándékosan segített brit partnerének, a BAE Systemsnek kenőpénzek kifizetésében 2004. július 1. után.

A Saab szerződést kötött a legnagyobb európai hadiipari csoporttal, a BAE Systemsszel, hogy segítsen eladni a Gripeneket.

Vesztegetési ügyek gyanúja miatt Nagy-Britanniában vizsgálat folyik a BAE Systems ellen. Christer van der Kwast kijelentette: a vizsgálat azt mutatja, hogy a BAE kenőpénzeket fizetett Csehországban, Magyarországon és Dél-Afrikában a Gripen-ügyletekkel kapcsolatban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×