eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Eltűnése előtt 24 hibaüzenetet küldött az Air France járata

Az Air France hétfőn lezuhant Rio de Janeiro-Párizs járata öt perc alatt 24 hibaüzenetet küldött, mielőtt eltűnt a radarképernyőről - közölte szombaton a vizsgálatokat végző francia csoport vezetője.

Paul-Louis Arslanian elmondta azt is, hogy a robotpilóta nem működött. Egyelőre nem tudni, hogy azt a pilóták kapcsolták-e ki, vagy a műszer felmondta a szolgálatot a gép sebességét jelző ellentmondó adatok miatt.

Az Airbus gyártója közölte: kiderült, hogy a műszerek ellentmondó adatokat jeleztek, miközben a gép az Atlanti-óceán felett viharzónában haladt.

Arslanian közölte, hogy a vizsgálatban részt vevők több száz négyzetkilométeres területen kutatnak az Airbus A330-as típusú gép roncsai után. Létfontosságú, hogy megtalálják azt az adót, amely jelzi a feketedobozok helyzetét.

A szakértők a gép legutolsó magassági és sebességi adatai alapján igyekeznek rábukkanni az utasszállító roncsaira. A tengeráramlatok közrejátszhatnak abban, hogy a gép maradványai elsodródnak arról a helyről, ahova zuhant.

Laurent Kerleguer, a tenger mélyén lejátszódó folyamatok szakértője kijelentette, hogy a roncsok lehetséges helyszíne a tengernek egy olyan pontján van, ahol a mélység 4600 métertől mintegy 800 méterig terjed. A víz sótartalma és hőmérséklete ugyancsak befolyásolja azt a távolságot, amilyen messzire a jeladó sugározta szignálok eljutnak.

Az Airbus helyi idő szerint vasárnap este indult a brazil nagyvárosból, Rio de Janeiróból Párizsba, de a felszállást követően négy óra múlva eltűnt. Fedélzetén 228-an tartózkodtak. Ez volt az Air France legtöbb halálos áldozattal járó, és 2001 óta a világ legsúlyosabb légi katasztrófája.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

A Novo Nordisk által végzett tanulmány szerint a Wegovy nevű gyógyszerét szedő betegek négy év elteltével átlagosan 10%-os súlycsökkenést értek el. Megnéztük, mekkora volt az internetes keresési érdeklődés a Wegovy iránt az elmúlt években és napokban világszerte, valamint Magyarországon. Emellett megnéztük azt is, hogyan teljesít a Google-keresésekben a Wegovy konkurense.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×