eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Elhagyták Észak-Koreát a kiutasított ENSZ-ellenőrök

Távoztak Észak-Koreából az ENSZ nukleáris ügyekben illetékes ellenőrei csütörtökön, akiket Phenjan kiutasított - jelentette a Kyodo japán hírügynökség. Az ellenőrök Phenjanból a kínai fővárosba, Pekingbe utaztak - tette hozzá.

Észak-Korea kedden jelentette be, hogy kivonul az atomprogramjának felszámolásáról folytatott hatoldalú tárgyalásokról, és újra üzembe helyezi azt a nukleáris létesítményt, amely atomfegyverben alkalmazható plutóniumot képes termelni.

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség aznap közölte, hogy Phenjan leállított minden együttműködést a nukleáris ügyekben illetékes ENSZ-megfigyelőkkel, és az ország mielőbbi elhagyására szólította fel őket.
Észak-Korea így reagált arra, hogy az ENSZ Biztonsága Tanácsa hétfőn elítélte nagy hatótávolságú rakétája április ötödikei felbocsátását.

Az amerikai külügyminisztérium szerdán bejelentette, hogy Észak-Korea azokat az amerikai szakértőket is kiutasította, akik a jongbjoni atomerőmű leszerelésében működtek közre. Az elemzők szerint Phenjan akár három hónap alatt működőképessé teheti az erőművet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×