eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Negyvenezer patkányt irtott ki a verseny győztese

Patkányölő versenyt hirdetett a bangladesi kormány a rágcsálók vészes elszaporodása miatt, amelynek következtében egyes területeken már éhínség tört ki. A győztes, aki negyvenezer patkányt pusztított el egy év alatt, egy tévét vihetett haza. A bangladesiek összesen 25 millió kártevőt irtottak ki országszerte.

Egy szegény észak-bangladesi farmer nyerte az országban egy éve indult patkányirtási versenyt 39650 patkányos teljesítménnyel. A 40 éves Binoy Kumar Karmakar csapdákat, mérget és vizet használt a patkányirtáshoz. A "trófeákat" összegyűjtötte, hogy legyen bizonyítéka és megkaphassa az kormánytól az ígért jutalmat.

A kampány célja az volt, hogy megállítsák a patkányok elszaporodását, amelynek következtében egyre több ételt dézsmáltak meg az állatok. Karmakar egy színes Sony tévével lett gazdagabb.

A legfőbb nyertes viszont az ország, a gazdálkodók ugyanis összesen 25 millió patkányt öltek meg. Korábban az északi területeken éhínséget okozott a paktányinvázió.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×