eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Letartóztattak egy magyar sofőrt az angliai csokigyárban

Angliában tizenöt közel-keleti férfit tartóztattak le, miután egy tartálykocsi belsejébe rejtőzve szöktek be az országba. A kamion magyar sofőrjét szintén őrizetbe vette a rendőrség.

Húsz tonna kakaóport szállított Hollandiából a Van der Bosch cég tartálykocsija. A 37 tonnás teherautót egy szállítmányozási vállalattól szerződtetett magyar sofőr vezette.

Amikor megérkezett a London melletti Slough városába, az édesség gyárhoz, ahol a Mars csokiszeleteket készítik, a rakodónyílás fedelét felnyitva különös látvány tárult a szeme elé. Tizenöt kakaóval borított ember üldögélt a rakomány tetején, a félhomályban.

Helyük még csak volt, a raktér szokás szerint csak félig volt tele, de kérdés, hogyan lélegeztek, hiszen a finom kakaópor szállong a levegőben. Mikor kiszállították őket, krákogtak és köpködtek, de az üzemorvos megállapítota, hogy a kakaó nem ment a tüdejükre.

A gyár azonnal értesítette a rendőrséget, amely nem csak a 15 határsértőt tartóztatta le, hanem a magyar sofőrt is, akinek be kell bizonyítania, hogy nem tudott a tartálykocsi potyautasairól.

A legfiatalabb közel-keleti húszéves, a legidősebb negyven. A gyár kénytelen lesz lemondani húsz tonna kakaó felhasználásáról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×