eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Megtalálták Obama nyomorban élő testvérét

Barack Obama demokrata párti elnökjelölt féltestvérével készített interjút egy olasz magazin, amelynek újságírói egy kenyai város kunyhójában akadtak rá a remeteként élő férfira.

"Senki nem tudja, ki vagyok valójában" - nyilatkozta a Vanity Fair amerikai magazin olasz kiadásának az a kenyai férfi, aki Barack Obama legfiatalabb féltestvére.

Az újságírók Nairobi külvárosában, Hurumában bukkantak rá a 26 éves férfira, aki közel sem él olyan életet, mint az amerikai elnöki posztra pályázó bátyja.

George Hussein Onyango Obama egy kétszer három méteres kalibában lakik, amelynek falait kedvenc focicsapatai, a Milan és az Inter poszterei borítanak.

A magazin cikkéből az is kiderül, hogy a férfi kivágta az egyik újság címlapjáról testvére képét, de inkább letagadja, hogy köze van hozzá, ha rákérdeznek a nevére. "Azt mondom, nincs közöm hozzá. Szégyellem őt" - mondta.

"Úgy élek, mint egy remete, senki sem tudja, hogy létezem" - tette hozzá a legfiatalabb Obama, aki elmondta azt is, hogy havi 1 dollárból kénytelen megélni, de most beiratkozott a helyi műszaki főiskolára a jobb élet reményében.

A közös apával rendelkező testvérek mindössze kétszer találkoztak: először akkor, amikor a Kenyában élő öcs még csak 5 éves volt, illetve 2006-ban, amikor Obama kelet-afrikai körúton járt, és ellátogatott Nairobiba.

"Nagyon rövid volt a találkozásunk, csak néhány percet beszéltünk. Olyan volt, mintha egy teljesen idegennel találkoztam volna" - elevenítette fel a féltestvér a két évvel ezelőtti látogatást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×