eur:
387.89
usd:
359.97
bux:
69187.48
2024. május 9. csütörtök Gergely

A magyar nagykövet lett az ENSZ költségvetési bizottságának elnöke

Bródi Gábor ENSZ-nagykövetet választották a világszervezet költségvetési bizottságának elnökévé. A Magyar Köztársaság állandó ENSZ-képviselője tölti be tehát idén szeptembertől egy éven át a világszervezet egyik legfontosabb, költségvetési témákkal foglalkozó bizottságának elnöki tisztét.

Bródi Gábor ENSZ-nagykövetet választották a világszervezet költségvetési bizottságának elnökévé - közölte a New York-i magyar ENSZ-képviselet az MTI-vel.

Az ENSZ Közgyűlése közfelkiáltással választotta meg szerdán 63. ülésszakának elnökét és a főbizottságok elnökeit.

A választások eredményeként Bródi Gábor nagykövet, a Magyar Köztársaság állandó ENSZ-képviselője tölti be idén szeptembertől egy éven át a világszervezet egyik legfontosabb, költségvetési témákkal foglalkozó bizottsága, az úgynevezett V. bizottság elnöki tisztét.

Címlapról ajánljuk
Zlinszky János: a fiókgyógyszertár sok helyen az utolsó egészségügyi érintkezési pont

Zlinszky János: a fiókgyógyszertár sok helyen az utolsó egészségügyi érintkezési pont

A Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetségének elnöke szerint az új patikaszabályok jelentik a túlélést a kistelepülési fiókgyógyszertáraknak, mert sok helyen már háziorvos sincs, és 15 perc várakozás a gyógyszerészre még mindig jobban megéri, mint elutazni a legközelebbi patikáig.

Hszi Csin-ping: sok sikert kívánok Magyarország soros EU-elnökségéhez

A Budai Vár Oroszlános udvarában ünnepélyes katonai ceremónia keretében Sulyok Tamás köztársasági elnök fogadta Hszi Csin-ping kínai államfőt. Az eseményen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is. A Sulyok Tamás államfővel folytatott beszélgetésen a magyar köztársasági elnök elfogadta Peking meghívását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×