eur:
389.41
usd:
363.26
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Megkezdődött a választás Pakisztánban

Szigorú biztonsági intézkedések mellett megkezdődtek a parlamenti választások Pakisztánban.

Helyi idő szerint reggel nyolc órakor megnyíltak a szavazóhelyiségek; a mintegy 81 millió választójogosult délután öt óráig adhatja le voksát.

Hétfőre virradó éjszaka ismeretlen támadók megöltek hat embert, köztük az ellenzéki Navaz Sarif volt miniszterelnök pártjának egyik jelöltjét, valamint annak titkárát és testőrét a kelet-pakisztáni Lahorban. A meggyilkolt politikus választókerületében a választási bizottság elhalasztotta a szavazást.

Pervez Musarraf pakisztáni államfő kijelentette, hogy elkötelezett a megbékélési politika mellett.

"Véget kell vetnünk a szembenállásnak, és a megbékélésre kell törekednünk. Én magam mindenkivel a kiegyezésre fogok törekedni" - mondta az elnök újságírók előtt Ravalpindiben, miután leadta szavazatát.

A legtöbb szavazatra a választáson a Pakisztáni Néppárt (PPP) számíthat; ennek az ellenzéki pártnak volt a vezetője Benazir Bhutto. A politikus nem egészen két hónappal ezelőtt merénylet áldozata lett.

A közvélemény-kutatások szerint a Musarraf elnököt támogató kormányzó Pakisztáni Muzulmán Liga - Kuaid-a-Azam (PML-K) jelentős számú szavazatot fog veszíteni.

A rendőrség mellett több mint 80 ezer katona is ügyel a rendre a voksolás napján.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 18:38
×
×
×
×