eur:
389.22
usd:
362.61
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Inkább egy kelet-európai, mint egy brit

A brit diplomák gyenge minősége miatt a brit gyárosok gyakran előnyben részesítik a kelet-európai munkavállalókat a szigetországbeliekkel szemben - mondta a Brit Gyáriparos Szövetség vezetője.

A szigetországban az utóbbi években jelentősen emelkedett a diplomát szerzők száma, ezzel együtt azonban romlott az egyetemek színvonala. A brit munkaadók ezért már sokszor inkább kelet-európai munkavállalókat keresnek, a magasabb beosztásokba is, a britek pedig hátrányt szenvednek a munkaerőpiacon.

Richard Lambert egyetemi rektorok előtt tartott előadásában azt mondta: mind több brit szerez egyetemi diplomát, de "az alapszintű angol nyelvvel és matematikával is hadilábon állnak.

A brit kormányt több irányból is bírálatok érik az olyan diplomák számának növelése miatt, mint például a "golf- és sportpálya-menedzsment". Független londoni elemző házak már jó ideje adnak ki egymás után jelentéseket arról, hogy általában is igen jót tesz a brit gazdaságnak a kelet-európai munkaerő tömeges beáramlása.

A szigetországot az Európai Unió 2004-es bővítése után ellepték a kelet-európai munkavállalók, akik kezdetben csak az alacsonyabb szintű állásokból szorították ki a briteket. Kiderült azonban, hogy a diplomás bevándorlók jó eséllyel pályáznak a magasabban kvalifikált állásokra is.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×