eur:
388.41
usd:
360.51
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Vád alatt az eltűnt kislány után nyomozó rendőr

Komoly vádakkal illették az eltűnt brit kislány, Madeleine McCann ügyében nyomozó rendőrt. A férfi állítólag kikényszerítette a vallomást a gyanúsítottból egy másik gyermekrablási ügyben.

A Madeilene utáni nyomozást vezető Goncalo Amaralt és négy másik portugál rendőrt azzal vádolnak, hogy veréssel bírt szóra egy gyanúsítottat egy kihallgatás alkalmával.

A férfi egy három évvel ezelőtti gyermekrablási ügyön dolgozott: akkor egy kilencéves kislánynak, Joana Ciprianónak veszett nyoma mindössze tizenegy kilométerre attól a nyaralóhelytől, ahonnan Madeleine McCann eltűnt.

Az ügyben Joana anyját és nagybátyját ítélték el: állítólag azért ölték meg és darabolták fel a gyereket, mert a kislány rajtakapta őket, hogy vérfertőző kapcsolatot folytatnak. Leonor, a lány édesanyja azt állítja: a rendőrök kiverték belőle a beismerő vallomást egy olyan kihallgatáson, amelyen nem lehetett ott az ügyvédje, és amelyről az ügyész sem tudott.

Három vádlott

A portugál illetékesek vasárnap bejelentették: három rendőrtisztet kínzással, a negyediket bizonyítékok eltüntetésével, egy ötödiket pedig dokumentumok meghamisításával vádolnak, azt azonban nem lehet tudni, hogy Goncalo Amaralt - akit ennek ellenére nem függesztettek fel munkájából - melyik feltételezés érinti.

A nyomozóról szóló hírek eljutottak Madeleine szüleihez is. Kate és Gerry McCann szóvivője annyit mondott: a pár nem találkozott szemtől szemben a férfival, ennek ellenére mindketten nagyon aggasztónak találják a vádakat.

Rendőrségi források szerint Goncalo Amaralt nagyon feldühítették a feltételezések, és most azt fontolgatja, hogy bepereli a vádakat nyilvánosságra hozó ügyészi szövetséget.

Õ valódi szakember, aki sok ügyet oldott már meg. Nagyon dühös, amiért az újságírók sosem beszélnek a sikereiről - tette hozzá a forrás.

Baki után baki

Akárcsak a Madeleine, úgy a Joana Cipriano utáni nyomozás is nehezen indult: akkor nem zárták le a házat, ahonnan a gyerek eltűnt. A brit kislány utáni nyomozás sem kezdődött jobban: a portugál hatóságok hibát hibára halmoztak, de még most, 39 nappal Madeleine eltűnése után sem halad minden zökkenőmentesen.

Vasárnap kiderült: nem megfelelő odafigyeléssel hallgatták ki azokat a tanúkat, akik állítólag látták Maddie-t egy nappal eltűnése után.

Mari Olli azt állítja: látta a kislányt egy benzinkútnál a marokkói Marrakesh külvárosában július 9-én.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×