eur:
388.38
usd:
360.44
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Több mint egymilliárdért adták el Napóleon kardját

Egy árverésen több mint 1,1 milliárd forintnak megfelelő összegért kelt el Napóleon egyik kardja. Az értékes darabnak Párizsban találtak gazdát.

Az aukciósház pontosan nem nevezte meg az aranyozott kard új gazdáját, csak annyit árult el, hogy a kard Napóleon családjának tulajdonában marad, sőt, azt is, hogy egy hölgy vásárolta meg férjének, apák napja alkalmából.

Az egykori hadvezér leszármazottai azonban igen sokan vannak, így nem lehet pontosítani, hogy ki viheti haza a ritkaságot.

Napóleon ezt a kardot viselte itáliai hadjárata során, a marengói ütközetben, 1805-ben azonban legifjabb öccsének, Jeromosnak ajándékozta nászajándék gyanánt.

A műkincs 97 centiméter hosszú, és 1978-ban nemzeti kinccsé nyilvánították, amely azt ugyan nem tiltja meg, hogy külföldiek kezére kerüljön, azt azonban igen, hogy azt bárki is hosszabb időre kivigye az országból.

Címlapról ajánljuk

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 16:25
×
×
×
×