eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Már az utódját keresi a diktátor?

Észak-Korea elnöke a hírek szerint olyan rosszul van, hogy műteni kellene. Egyes források szerint harminc métert sem tud megtenni úgy, hogy közben nem állna meg pihenni egy kicsit.

Az ázsiai ország diplomatái rendre azt a jelentést küldik haza a saját kormányuknak, hogy Kim Dzsong Ilnek szívműtétre lenne szüksége. Egy lépést sem tesz segítői nélkül, akik folyton egy széket visznek utána, hogy szükség esetén arra ültessék le a vezetőt.

A spekulációk megsokasodtak azt követően is, hogy egy hatfős német orvoscsoport a múlt hónapban nyolc napra Észak-Koreában repült. Szóvivőjük azonban tagadta, hogy a vezetőt kezelték volna.

Kim Dzsong Il, aki ráadásul cukorbeteg, idén igen ritkán lépett a nyilvánosság elé, majdnem feleannyiszor, mint egy éve, ugyanennyi idő alatt. Ráadásul az elmúlt egy hónapban szintén nem vállalt nyilvános szereplést, amiből sokan arra következtetnek, hogy a vezetőt műtétre próbálják előkészíteni.

Észak-Korea jelenlegi vezetője 1994-től irányítja az országot, azóta, hogy apja, Kim Ir Szen meghalt. A betegsége magyarázatot adna arra is, hogyan lehetséges az, hogy az országban napirendre került a vezető utódlásának kérdése is.

Kim Dzsong Ilnek három fia van, a legidősebb azonban nem jöhet szóba, mint az ország jövőbeli vezetője, mivel néhány éve kiutasították Japánból, ahová hamis útlevéllel akart belépni.

Vannak, akik szerint azonban halálát követően nem valamelyik fia veheti át a hatalmat, hanem katonai vezetők egy csoportja, akik megtörik a dinasztia uralkodását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×