eur:
395.34
usd:
356.61
bux:
72340.83
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Belső vita az RMDSZ-ben

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség vezetőségét bírálta a szervezet szabadelvű körének elnöke. Eckstein-Kovács Péter a Szövetségi Képviselők Tanácsának marosvásárhelyi ülésén azt mondta: hiba volt arra buzdítani a romániai magyarságot, hogy május 19-én az államfő eltávolítására szavazzanak.

A szenátor úgy vélte: az erdélyi magyar választók többsége a korrupció elleni küzdelmet támogatta, nem pedig Traian Basescu személyét.

Az RMDSZ elnöke a bírálatokra reagálva azt mondta: pártja helyesen cselekedett, amikor az államfő leváltása mellett foglalt állást, hiszen Traian Basescu rendőrállam és egyeduralom kialakítására törekszik. Elismerte ugyanakkor, hogy hibázott az RMDSZ, mert nem tudta közvetíteni álláspontját saját közösségének.

Markó Béla a Romániai Magyar Demokrata Szövetség megerősítését szorgalmazta, de úgy fogalmazott: a szervezetnek be kell látnia, hogy a romániai magyarokat a szegénység, az oktatás, a munkavállalás és más valós problémák foglalkoztatják.

Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 13. 04:00
×
×
×
×