eur:
395.34
usd:
356.61
bux:
72340.83
2024. szeptember 13. péntek Kornél

A Mohammedek lekörözhetik a Jackeket

Az emigránsoknak és az idősebb korban gyermeket vállalóknak köszönhetően Nagy-Britanniában szinte három évtizedes csúcsot ért el a születések száma.

A brit statisztikai hivatal adatai szerint az átlagos gyermekszám 1,87-re emelkedett, így 1980-óta a legmagasabb értéket érte el.

Napjainkban ugyanakkor 77 százalékkal több gyermek születik nem brit származású anyáktól, mint egy évtizeddel ezelőtt. Csaknem 150 ezer gyermek született tavaly bevándorló szülőktől, azaz minden ötödik megszületett gyermek felmenői nem britek.

Ha a tendencia folytatódik, hamarosan a Jack helyett a Mohammed lehet a leggyakoribb név a szigetországban, és a Thomas is visszacsúszhat a harmadik helyre.

A születésszám emelkedése azonban nemcsak a bevándorlóknak köszönhető, hanem azoknak az anyáknak is, akik idősebb korukban vállalnak babát. A 40 év felett gyermeket vállaló nők száma szinte megduplázódott egy évtized alatt.

A folyamat a termékenységi kezeléseknek, valamint a munkahelyi viszonyok változásának is köszönhető.

Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 13. 04:00
×
×
×
×