eur:
394.29
usd:
354.85
bux:
72146.64
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Lemondott Borisz Taraszjuk

Ukrajnában lemondott posztjáról a külügyminiszter; Viktor Juscsenko elnök elfogadta a politikus döntését.

Borisz Taraszjuk távozásával Anatolij Hricenko védelmi miniszter maradt a Nyugat-barát államfő egyetlen szövetségese a kormányban, azóta, hogy legfőbb vetélytársa Viktor Janukovics miniszterelnökként augusztusban hivatalba lépett.

Viktor Juscsenko államfő jogköreit jelentősen csökkentette a tavalyi alkotmánymódosítás; ennek eredményeként csak néhány miniszternek - köztük a külügyi és a védelmi tárca vezetőjének - a kinevezése tartozik hatáskörébe.

Borisz Taraszjuk távozó külügyminiszter támogatta az elnök Nyugat-barát, uniós és NATO-tagságot szorgalmazó politikáját, míg Viktor Janukovics kormányfő álláspontja szerint nincs napirenden Ukrajna csatlakozása az észak-atlanti szövetséghez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Varga Mihály a Portfolio-nak: marad a fiskális fegyelem, nincs lazítási terv

Varga Mihály a Portfolio-nak: marad a fiskális fegyelem, nincs lazítási terv

A hiány fokozatos csökkentésére tett erőfeszítésekről, a kis- és középvállalkozások (kkv-k) hitelhez jutási nehézségeiről, valamint a célzott gazdasági ösztönzőkről beszélt Varga Mihály pénzügyminiszter a Portfolio-nak adott interjújában. Elmondása szerint a kormány olyan programokat tervez, amelyek célzottan segítik a vállalkozásokat, miközben továbbra is komoly hangsúlyt fektetnek a költségvetési fegyelem betartására. A miniszter optimistán nyilatkozott az Európai Unióval folyó deficittárgyalásokról is, valamint arról, hogy a kormány dolgozik azon, hogy Magyarország minden felfüggesztett uniós forrást megszerezzen.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 6. 11:18
×
×
×
×