eur:
395.85
usd:
365
bux:
73926.97
2024. július 31. szerda Oszkár

A megmérgezett kém: "Ön megmutatta, hogy barbár és kegyetlen"

Vlagyimir Putyin orosz elnököt vádolta megöletésével Alekszandr Litvinyenko, az orosz titkosszolgálat volt ügynöke, aki néhány héttel feltételezett megmérgezése után csütörtök este meghalt a londoni egyetemi kórházban.

Nem élte túl feltételezett megmérgezését Alekszandr Litvinyenko, az orosz titkosszolgálat volt ügynöke, aki 48 órával halála előtt búcsúlevelet írt.

"Ön nem tiszteli az életet, a szabadságot, és a civilizáció semmilyen értékét. Méltatlannak bizonyult hivatalára, a civilizált emberek bizalmára. Önnek sikerülhetett elhallgattatnia engem, de a hallgatásomnak ára van. Ön megmutatta, hogy valóban olyan barbár és kegyetlen, mint amilyennek legádázabb bírálói leírják. Sikerülhetett elhallgattatnia egy embert, de a világméretű tiltakozás, Putyin úr, élete végéig visszaharsog majd a fülében. Az Isten bocsássa meg önnek, amit tett, de nemcsak velem, hanem hőn szeretett Oroszországunkkal is" - hangzott a levél, amelyet Alekszandr Litvinyenko felesége jelenlétében aláírt.

A volt kém környezetéből korábban megvádolták a Kremlt azzal, hogy összeesküvést szőttek a Szövetségi Biztonsági Szolgálat volt tisztjének megölésére. Moszkvában "ostobaságnak" nevezték, és visszautasították e vádakat.

Korábban a BBC brit közszolgálati médium arról írt: ismeretlen tárgyakat mutatott ki a röntgen a férfi gyomrában és belében. Az egyetemi kórház ugyanakkor azt nem közölte, hogy ezeknek az ismeretlen tárgyaknak közük lehet-e a férfi betegségéhez. Egy brit napilap pedig arról számolt be, hogy egy újabb férfit keres a rendőrség a mérgezés ügyében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 31. 16:02
×
×
×
×