eur:
392.6
usd:
354.97
bux:
72789.23
2024. szeptember 3. kedd Hilda

Függetlenedne a statisztika a hatalomtól

A kínai statisztikusok fontos feladata, hogy ne adjanak ki kezükből pontatlan, hamis adatokat - jelentette ki Xie Fuzhan, a kínai Statisztikai Hivatal elnöke, hozzátéve, hogy a statisztikusoknak nem szabad feladniuk elveiket annak érdekében, hogy kedvezzenek a helyi vezetőknek vagy főnökeiknek.

"A statisztikusoknak országukhoz kell lojálisnak lenniük, és a kínai népnek tartoznak felelősséggel" - fogalmazott Xie a pekingi közgazdasági egyetem statisztikai tanszékének megnyitásakor elmondott beszédében.

Xie egyébként októberi kinevezése óta sokadszor tett hitet a kínai statisztikai adatok minőségének javítása mellett; elődjét egyébként egy (a sanghaji nyugdíjalapokkal kapcsolatos) korrupciós botrányban való érintettsége miatt menesztették.

Jelenleg sok független közgazdász meglehetősen szkeptikus a hivatalos kínai statisztikákat illetően, mert azok túlságosan fogékonyak a helyi vezetők üzeneteire.

Címlapról ajánljuk

Maruzsa Zoltán az új tanév új szabályairól: okoseszköz, orvosi igazolás, jogosítvány

A tanév kezdetén több változás jön az oktatási intézményekben, ezekről beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Maruzsa Zoltán, de a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára kifejtette a pedagógus-béremelés menetrendjét, és azt is, hogy miért nem lesz tanárhiány.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×