eur:
394.65
usd:
364.74
bux:
73382.82
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Többen is túlélték a nigériai légiszerencsétlenséget

Több mint száz utassal a fedélzetén lezuhant egy utasszállító gép Nigéria fővárosának közelében. A CNN helyi kórházi forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy heten élték túl a tragédiát. A BBC négy túlélőről számol be. A halottak között van a nigériai muzulmánok vallási vezetője is.

A nigériai állami rádió híradása szerint az Abujából az egyik nigériai szövetségi állami székhelyre, Sokotóba tartó gép nem sokkal felszállás után, egy viharban zuhant le.

A fedélzeten volt a nigériai muzulmánok vallási vezetője, Mohammadu Maccido sokotói szultán, és fia, valamint Sokoto szövetségi állam helyettes kormányzója, oktatási biztosa és egy szenátor. Mindannyian életüket vesztették.

A nigériai katasztrófavédelmi ügynökség szerint a gép Abuja határában zuhant le és gyulladt ki. Nigéria elnöke vizsgálatot rendelt el a légikatasztrófa ügyében.

Tavaly két légikatasztrófa is történt Nigériában. Az összesen több mint kétszáz ember életét követelő tragédiák számos kérdést felvetettek az ország légiközlekedésének biztonságával kapcsolatban.

A kormány a két katasztrófa után bejelentette, hogy átalakítják a légi közlekedést, hogy biztonságosabbá tegyék azt. Korábban maga a nigériai elnök a korrupciót, és a biztonsági előírások gyakori be nem tartását okolta a tragédiákért.

A tavalyi katasztrófák közül egyik sem érintette az ADC légitársaságot, amelynek gépe most lezuhant.

Címlapról ajánljuk
Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember
Palasics Kristóf

Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember

Lendületet adhat a magyar férfi kézilabda-válogatottnak Argentína magabiztos legyőzése, a játékosok már Norvégia ellen készülnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×