eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A katolikus egyházfő a család védelméért

A hagyományos család védelmére szólította fel az olasz katolikus egyházat XVI. Benedek pápa. Az egyházfő szerint szembe kell szállni az emberi természet alaptörvényeinek ellentmondó törekvéseknek.

A katolikus egyházfő Veronában, az olasz katolikus egyház kongresszusán püspökök és világi vezetők, köztük Romano Prodi kormányfő előtt szólalt fel.

XVI. Benedek úgy fogalmazott: határozottan szembe kell szállni az olyan politikai és törvényhozási törekvésekkel, amelyek ellentmondanak az emberi természet alapvető törvényeinek, és destabilizálják a házasságon alapuló családot.

A katolikus egyházfő hangsúlyozta: a család védelméért folytatott harc ugyanolyan fontos a keresztények számára, mint a küzdelem háború, a terrorizmus, az éhínség, vagy a járványok ellen.

Az olasz katolikus egyház először tartott országos kongresszust 1995 óta.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×