eur:
392.14
usd:
362.65
bux:
73431.84
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Fideszes EP-képviselő a magyar jogállamiságot félti

A jogállamiság magyarországi érvényesülését kérdőjelezte meg Gál Kinga fideszes európai parlamenti képviselő Brüsszelben, arra utalva, hogy jogvédő szervezetek szerint a rendőrség túlságosan keményen lépett fel a szeptember 19-ei és 20-ai utcai zavargások során.

A kivizsgálásra szoruló, súlyos jelenségek, jogsértések következményei a mai napig hatnak, megkérdőjelezve a jogállamiság érvényesülését Magyarországon - mondta a politikus.

A panaszok szerint, ahogy azt az Amnesty International és a Helsinki Bizottság és a Nemzeti Jogvédő Iroda is jelezte, a rendőrség túlzott erőt, aránytalanul durva bánásmódot alkalmazott, nemcsak a tüntetőkkel, hanem az utcán tartózkodó fiatalokkal, köztük külföldi állampolgárokkal szemben is - vélekedett Gál Kinga.

Hozzátette: a rendőrség kollektíven büntetett, letartóztatott és fogva tart így olyanokat is, akiknek nem volt közük az erőszakos cselekményekhez.

Címlapról ajánljuk

Márton Anna nyerte a magyarok párharcát, Szűcs Luca is a legjobb nyolc között

Márton Anna 15-7-re verte Pusztai Lizát, Szűcs Luca 15-10-re a világbajnoki harmadik, bolgár Joana Ilievát, két magyar jutott a legjobb nyolc közé a női kardvívók egyéni versenyében. A folytatásban Márton Anna Olha Harlannal, Szűcs Luca Sara Balzerrel vív majd.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×