eur:
394.43
usd:
371.48
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Washingtoni figyelmeztetés Észak-Koreának

Washington figyelmeztette Észak-Koreát, hogy ne hajtson végre kísérleti atomrobbantást.

Az amerikai külügyminisztérium kelet-ázsiai és csendes-óceáni ügyekben illetékes főtárgyalója az ENSZ diplomáciai csatornáin keresztül juttatta el Phenjanhoz az üzenetet, de részleteket nem közölt.

Christopher Hill hozzátette, hogy egyelőre nem érkezett válasz.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa eközben arról tárgyal, hogy milyen eszközökkel lehet megakadályozni a tervezett észak-koreai nukleáris kísérletet, amelyet korábban elfogadhatatlannak nevezett az orosz és a dél-koreai külügyminiszter is.

Szergej Lavrov és Ban Ki Mun úgy vélte: egy ilyen lépés súlyosbítaná az észak-koreai atomprogram miatt kialakult válságot, és megnehezítené a rendezést célzó hatoldalú tárgyalások felújítását.

A phenjani külügyminisztérium kedden közleményben jelentette be, hogy az ország védelme érdekében nukleáris kísérletet hajtanak végre a jövőben. Ezek helyszínéről és időpontjáról nem közöltek részleteket.

A tárca hangsúlyozta: olyan körülményeket teremtenek, amelyek szavatolják a biztonságot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×