eur:
390.72
usd:
359.87
bux:
73174.1
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Megúszhatja a kávétermés a tájfunt

A Fülöp-szigeteken már 61 halottja van az ország északi részén csütörtökön pusztító tájfunnak. Az áldozatok száma még növekedhet, mert sokan eltűntek a viharban, és az azt követő áradásokban. A hatóságok eddig 69 ember hollétéről nem tudnak.

Az óránként 130 kilométeres sebességű széllökések miatt több magasfeszültségű vezeték elszakadt, legalább 40 millióan maradtak áram nélkül, és órákra megbénult az ország közlekedése.

Manilában, az ország fővárosában még pénteken is zárva tartottak a hivatalok, a pénzintézetek és az iskolák.

Az előrejelzések szerint a tájfun közép-európai idő szerint este 8 óra körül éri el Vietnam tengerpartjait, ezért több százezer embert helyeztek biztonságba.

Szakértők szerint a vihar csak súrolja majd az indokínai ország fő kávétermesztő régióját, és nem tesz nagy kárt a kávétermésben, amely Vietnam fontos bevételi forrása.

Címlapról ajánljuk
Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor párbajtőrvívó a negyedik, Pupp Réka cselgáncsozó az ötödik helyen végzett az olimpia második napján. Mind a két csapatunk, a női kézilabda és a férfi vízilabda is egygólos győzelmet aratott. Major Veronika nyolcadikként zárta a légpisztolyos női döntőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×