eur:
392.61
usd:
365.33
bux:
66580.8
2024. április 26. péntek Ervin

Négy ország várja, hogy befejezze nyaralását az ügyész

Továbbra sem tudni, hogy baleset vagy terrorakció történt júniusban Törökországban, ahol magyar áldozata is volt egy éttermi robbanásnak. A török hatóságok egy hónapja nem válaszolnak a magyar Külügyminisztérium jegyzékére, amelyben a tárca haladéktalan tájékoztatást kért a nyomozás állásáról.

Törökország nem mondja meg, hogy baleset, vagy terrorakció történt június 25-én Antalyától 100 kilométerre, ahol egy étteremben többek között egy 42 éves magyar férfi is meghalt, egy 15 éves magyar lány pedig megsebesült egy robbanásban.

Az ankarai magyar nagykövetség hiába érdeklődött, az illetékes török ügyész nyaral, helyettese pedig hiába van, mert nem beszélhet helyette.

Már a magyar Külügyminisztérium is megelégelte a hallgatást, és jegyzéket írt. Polgár Viktor külügyi szóvivőtól megtudtuk, hogy eleddig hiába.

Marad a találgatás

Lehet, hogy terrorakció volt, mert a Kurdisztáni Szabadság Sólymai nevű szervezet magára vállalta, a Vatan című napilap pedig úgy értesült, hogy a biztonsági kamerák rögzítették, amint a terroristák pokolgépet raknak az étterem szemeteskukájába.

A török hatóságok viszont azt mondták, hogy gázrobbanás történt. A lapok szerint azonban ez csak porhintés, mert Törökország félti a turizmusból származó bevételét.

A robbanásban a magyar férfin kívül meghalt egy norvég és egy orosz turista, valamint egy török pincér. Így tehát összesen négy ország vár arra, hogy egy török ügyész befejezze a nyaralását.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×