eur:
390.74
usd:
359.69
bux:
73174.1
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

"Az emberek kezdenek hozzászokni a háborúhoz"

Gyógyszer és élelmiszer is van Bejrútban, egyedül az üzemanyagból mutatkozik hiány - mondta el az InfoRádiónak Banai Tibor Péter. A helyszínen tartózkodó újságíró szerint az áramellátással is gondok vannak.

Kicsit furcsa helyzet: az arab országok külügyminiszterei Bejrútban vannak, Izrael pedig közben bombázza a várost - mondta Banai Tibor Péter.

A helyszínen tartózkodó újságíró szerint aki el akarta hagyni a várost, az már megtette. A külföldiek gyakorlatilag mind elmenekültek, azok is elköltöztek, akik a kritikus negyedekben laktak. "Kezdenek kicsit hozzászokni az emberek a háborúhoz" - adott helyzetképet Banai Tibor Péter.

Az újságíró hozzátette: ő is hallott olyan híreket Magyarországról, amelyek szerint kevés az élelmiszer, nincs elég gyógyszer, de ez nem igaz. Voltam olyan boltban, ahol olyan választék volt, ami talán még Budapesten sincs, a legjobb francia, olasz borok, sajtok - hozta fel példaként Banai Tibor Péter.

Nyilván persze nem ez a jellemző, de élelmiszer, víz, gyógyszer van elég. Az áramkimaradások azonban mindennaposak, és kezd hiány mutatkozni benzinből is, miután az izraeli támadásokban több tengerparti tartály is megsérült. A benzin ára így máris az egekbe szökött, a hiányt pedig előbb-utóbb biztosan érezni lehet majd az ellátásban is - jegyezte meg az újságíró.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ez a kudarc segít, megpofozták magukat” – Szilágyi Áronék a csapatversenyre készülnek
Párizsból jelentjük

„Ez a kudarc segít, megpofozták magukat” – Szilágyi Áronék a csapatversenyre készülnek

A férfi kardozók egyéni versenyében megtapasztalt csalódások feltüzelhetik a magyarokat a szerdai csapatversenyre – mondta a csapat edzője, Navarrete József, aki elárulta, hogyan folytatódik a felkészülés, és mi lesz most a legfontosabb teendő szerdáig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 29. 05:30
×
×
×
×