eur:
388.52
usd:
360.63
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Izraeli kommandósok akcióban

Két izraeli kommandós alakulat szállt harcba Dél-Libanonban, Szúr városánál. A helikopterek elhagyása után az elitalakulatok a Hezbollah síita szervezet harcosaival csaptak össze, két izraeli katona és egy libanoni fegyveres életét vesztette.

Nem sokkal korábban az izraeli légierő támadta a várost és annak környékét. Közben az izraeli vadászbombázók ismét Bejrút déli részére mértek csapást.

Pénteken a bejrúti repülőtér környékét és négy libanoni hidat bombázott az izraeli légierő; öt ember meghalt és 18-an megsebesültek.

Közben a Hezbollah libanoni siíta szervezet fegyveresei folytatták a rakétatámadásokat az észak-izraeli területek ellen. Haifa városában öten megsebesültek. Libanon keleti részén 33 mezőgazdasági munkás halt meg tegnap egy izraeli légicsapásban.

Gyerekek haltak meg Gázában

A Gázai övezet déli részén öt palesztin halt meg a hajnali izraeli légicsapásokban Rafahnál. Az áldozatok között egy 17 éves fiú és 15 éves lány is van.

A két fiatal akkor vesztette életét, amikor egy harckocsilövedék eltalálta házukat. Az izraeli hadsereg azt állítja: a légi csapás célpontjai fegyveres palesztin csapatok voltak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×