INFORÁDIÓ
2022. június 29. szerda
Péter, Pál

Újabb támadások és tárgyalások a Közel-Keleten

InfoRádió / MTI

Felújította a Bejrút elleni, egy hete felfüggesztett légitámadásait Izrael. A zsidó állam repülői szerda óta már másodszor bombázták a libanoni főváros síiták lakta, déli kerületeit. Az izraeli légierő szintén támadta Libanon északi területeit.

A libanoni hatóságok egyelőre nem adtak tájékoztatást arról, milyen célpontokat támadtak az izraeli vadászgépek. Az ország északi részén ugyanazt a körzetet bombázták, ahol egy nappal korábban két hidat leromboltak.

Közben az izraeli kormányfő megismételte: addig folytatódnak a hadműveletek, amíg elkezdődik egy nemzetközi erő telepítése Dél-Libanonba.

Ehud Olmert úgy vélte: 15 ezer békefenntartóra lenne szükség a térségben.

Izrael tűzszünetre törekszik, nem pedig Dél-Libanon elfoglalására - tette hozzá.

Korábban a zsidó állam engedélyezte, hogy kikössenek Tripoli kikötőjében az ENSZ üzemanyag-szállító hajói, és szabaddá tette a szárazföldön érkező segélyszállítmányok útját is.

Tárgyalások Damaszkuszban

A libanoni válság rendezéséről tárgyal Bassár el-Aszad szír elnökkel az Európai Uniót képviselő spanyol külügyminiszter Damaszkuszban. Miguel Angel Moratinos tegnap Bejrútban egyeztetett a kérdésről.

A spanyol külpolitika irányítója az első magas rangú uniós diplomata, aki a libanoni válság kirobbanása óta a szír fővárosba látogatott.

Korábban az európai közösség többször is együttműködésre szólította fel Szíriát az Izrael és a libanoni Hezbollah közötti konfliktus megoldásában.

Az unió az együttműködésért cserébe támogatást is ajánl a damaszkuszi kormánynak az arab ország gazdasági reformjának megvalósításához.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018