eur:
392.68
usd:
366
bux:
66623.14
2024. április 26. péntek Ervin

"Addig piszkálnak bennünket, amíg kapnak egy nagyot a fejükre"

Izraelnek muszáj volt bevonulnia a Gázai-övezetbe és Libanonba - vélekedett a zsidó államban élő magyarok jeruzsálemi vezetője az InfoRádióban.

Miron Eszter azt mondta, hogy Izraelben a hangulat nagyon visszafogott, mindenki értetlenül nézi a történteket.

Megmutattuk nekik, hogy ki akarunk vonulni a megszállt területekről, de most kikezdtek velünk. Addig piszkálnak bennünket, amíg kapnak egy nagyot a fejükre. Aztán elkezdenek sírni, hogy a gyerekeket meg az asszonyokat (támadjuk) - tette hozzá.

Miron Eszter elmondta, hogy az izraeli közvélemény szerint a zsidó állam akármit tehet, a szembenállók cselekedeteiben nincs logika.

Itt nem lehet úgy gondolkodni, mint egy normális helyen - fűzte hozzá a jeruzsálemi magyarok vezetője.

Véleménye szerint Izrael hiába állapodik meg a libanoni kormánnyal, mivel Bejrútnak nincs hatalma a Hezbollah, "a hétfejű sárkány" felett.

Háború van, bevonultunk Libanonba. Ezt senki nem akarta a világon, de nincs más választás, mert rakétákkal lőtték az izraeli városokat. Muszáj egy kicsit elhallgattatni őket - jelentette ki Miron Eszter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×