eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Még egy határ a tengerig

Miután a néhai Jugoszlávia véglegesen széthullott, az Adriára igyekvő magyaroknak eggyel több határon kell átlépniük ahhoz, hogy a montenegrói tengerparthoz érhessenek.

Mindez adminisztratív terheket nem jelent a turistáknak, vízumra ugyanis nincs szükség Montenegróban - mondta el az InfoRádió újvidéki tudósítója.

A tengerparti államba, ahol már több éve az euró a hivatalos fizetőeszköz, korlátlan mennyiségben lehet bevinni a közösségi valutát, de kihozni, hivatalos igazolás nélkül csak 5 ezer eurót lehet.

Montenegróban valószínűleg napokon belül döntenek arról, hogy az európai uniós polgárok akár személyi igazolvánnyal is beléphessenek az országba. Igaz, erre csak Horvátország felől lesz lehetőség.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×