INFORÁDIÓ
2023. március 29. szerda
Auguszta

Bush Trabant-nézőben

Infostart

George Bush amerikai elnök kétnapos látogatásra Németországba érkezik. Az elnököt Angela Merkel kancellár hívta meg elő-pomerániai választókörzetébe, ahol már életbe léptették a rendkívüli biztonsági intézkedéseket. Bush elnök Stralsundból pénteken tovább utazik a G-8 szentpétervári csúcsértekezletére.

Angela Merkel hangsúlyozta, hogy azért hívta meg az amerikai elnököt szűkebb hazájába, mert be akarja neki mutatni azt a fejlődést, amelyen az egykori NDK az elmúlt bő másfél évtizedben keresztülment - mondta az InfoRádió németországi tudósítója.

A kancellár választókerületében, Trinwillershagenban csütörtökre tervezett kerti grillezés során azonban szóba kerül a munkanélküliség kérdése is, amely változatlanul
a legnagyobb problémát jelenti mindenütt a volt Kelet-Németországban.

A kötetlen beszélgetés napirendjén szerepel még az iparilag legfejlettebb országok, a G-8 hétvégére, Szentpétervárra tervezett csúcsértekezletének előkészítése, valamint az iráni atomfegyverkezés és az észak-koreai rakétakísérletek ügye is.

Angela Merkel az amerikai elnök látogatásától pártja, a CDU népszerűségének emelkedését reméli a szeptember közepére tervezett tartományi választások előtt.

Mecklenburg-Elő-Pomerániában nyolc éve a Szociáldemokrata Párt az egykori NDK állampártjából kinőtt Baloldali Párttal együtt kormányoz.

Az amerikai elnök látogatását azonban a helyi koalíció is a saját előnyére próbálja kihasználni, ugyanis kormánypárti miniszterekkel az élen tüntetésekre készülnek az Egyesült Államok politikája ellen.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018