INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Véres merénylet egy egyiptomi üdülőhelyen

InfoRádió / MTI
Legalább harminc halottja és több mint száz sérültje van az Akabai-öbölben fekvő Dahab városban elkövetett három robbantásnak.

A kairói magyar nagykövetség első beosztottja az InfoRádióban elmondta: egyelőre semmi pontosat nem lehet tudni a Dahabban történetekről.

Csulák Péter közölte: a térségben 47 magyarról tudnak, ők egy búvárközpont vendégei.

Hozzátette, hogy a magyar állampolgároknak nem kötelező bejelentkezniük, ha Egyiptomba utaznak, így akár többen is lehetnek az üdülőtelepen.

Tóth Imre, a dahabi Lighthouse búvárközpont magyar ügyvezetője az MTI-vel közölte, hogy mind a 47 magyar vendégük biztonságban van.

Szaid Essa, a sínai-félszigeti mentőszolgálat vezető orvosa azt mondta, hogy az egyik robbantás egy szállodánál történt, ott információi szerint 17 ember meghalt, 150 pedig megsebesült.

Szemtanúk szerint egy másik robbantás helyszíne egy étterem volt, a harmadiké pedig egy bevásárlóközpont. A várost körülzárták az egyiptomi biztonsági erők.

A BBC információi szerint legalább 22 ember vesztette életét a három robbantásban.

A brit közszolgálati médium az egyiptomi állami televízióra hivatkozva közölte: valószínűleg távirányítású pokolgépek robbantak Dahab városban.

Egyiptomban jelenleg tartják az ötnapos kopt húsvétot, a turistaszezon is elérte csúcspontját, a szállodák gyakorlatilag tele vannak.

Tavaly júliusban több mint 60 ember vesztette életét egy pokolgépes támadásban az egyiptomi Sarm-el-Sheikben.

Kapcsolódó hang

Csulák Péter a térségben tartózkodó magyarokról
 


Polgár Viktor külügyi szóvivõ a robbantásokról
 


A címlapról ajánljuk