INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Budapesti brit lakásvásárlókról mutatott be filmet a Chanel 4

Infostart / InfoRádió
Színes brosúrák csábítják az angolokat, hogy ingatlanba fektessék a pénzüket Budapesten. A Chanel 4 brit televízió egy fiatal angol házaspárt kísért el útján, akik 36 millió forinttal indultak lakásvadászatra Magyarországon.

A Chanel 4 hetente sugárzott ingatlanbefektetési dokumentumműsora általában azoknak az angoloknak a kalandjait örökíti meg, akik a spanyol vagy a dél-francia tengerparton  akarnak nyaralót venni.

A műsor első ízben foglalkozott közép-európai ingatlannal. Most sem a Balaton partját keresték fel, hanem Budapesten próbáltak lakást venni, mert annak kiadásából számítottak bevételre.

Az igaz történet hőse ezúttal egy fiatal házaspár volt, a férfi vállalati tisztviselő, a feleség hotel-alkalmazott. Londontól távol, Ipswichben élnek, és örököltek százezer fontot, amely csaknem 36-37 millió forintnak felel meg - közölte az InfoRádió londoni tudósítója.

Egy brosúrát lapozva tudták meg, hogy Budapest tárt karokkal várja a befektetőket.

Vállalkoztak rá, hogy tévéműsorban szerepeljenek, tehát csak néhány napjuk volt a vétel lebonyolítására. Négy ajánlat közül kellett választaniuk.

A készséges ügynökségi alkalmazott megmutatott nekik egy 150 négyzetméteres lakást a Rákóczi úton, egy 90 százalékban már elkészült lakóparkot Újpesten, egy Vörösmarty-téri garzont és egy szentendrei félig kész családi házat.

Legszívesebben a Vörösmarty téri, balkonos garzont vették volna meg, de az ügynökség az utolsó pillanatban közölte velük, hogy egy amerikai ráígért a meghirdetett árra.

Hasonló eset történt a Rákóczi úti lakással is. Végül ezt a lakást is csak úgy tudták megvenni, hogy hatszázezer forinttal még meg kellett toldaniuk az összeget.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk