eur:
392.91
usd:
355.55
bux:
72865.31
2024. szeptember 2. hétfő Dorina, Rebeka

Még mindig nem tudni, miért halt meg Milosevic

Hágában továbbra sem közölték hivatalosan, hogy mi okozta a volt jugoszláv elnök halálát. A Nemzetközi Törvényszék tájékoztatása szerint szívinfarktusban halt meg Slobodan Milosevic, hozzátették ugyanakkor, hogy még tartanak a vizsgálatok.

Egy hollnad toxikológus egy decemberi vérminta elemzésének eredményét ismertetve azt közölte, hogy a volt államfő szándékosan szedett olyan gyógyszert, amely semlegesítette a számára felírt vérnyomáscsökkentő hatását.

A szakember elmondta: a vizsgálatot akkor azért rendelték el, mert az orvosi kezelés ellenére is magas volt Slobodan Milosevic vérnyomása.

Közben az orosz külügyminisztérium megerősítette: az egykori jugoszláv államfő néhány nappal halála előtt levelet írt Moszkvának, amelyben arra panaszkodott, hogy nem kap megfelelő orvosi ellátást, ezért Oroszországban szeretné kezeltetni magát.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter közölte: Moszkva nem bízik Slobodan Milosevic boncolásának eredményeiben, ezért orvosokat küldenek Hágába.

A volt jugoszláv elnököt 2001. április 1-jén tartóztatták le Belgrádban háborús bűnök és népirtás vádjával; pere 2002 elején kezdődött meg Hágában.

Milosevic felesége szerint megváltoztak a körülmények


Az ellene kiadott nemzetközi elfogatóparancs visszavonását kérte Slobodan Milosevic felesége egy belgrádi bíróságtól.

Mirjana Markovic arra hivatkozott, hogy férje halálával megváltoztak a körülmények.

A volt jugoszláv elnök feleségét hatalommal való visszaéléssel és ingatlanüzérkedéssel vádolják.

A nemzetközi elfogatóparancsot azután adták ki ellene, hogy nem jelent meg a belgrádi bíróságon folyó peres eljáráson.

A rendőrség szeretné meghallgatni Ivan Stambolic, Slobodan Milosevic hajdani politikai mentora meggyilkolása ügyében is.

Címlapról ajánljuk
Amikor hatszorosára drágul az áram, Új-Zéland ezt nagyon benézte

Amikor hatszorosára drágul az áram, Új-Zéland ezt nagyon benézte

Új-Zélandon súlyos gondokat okozhat a zöldenergiára való túlságosan gyors átállás. Még a nagy szegmenst jelentő vízienergia sem garantálja – az aszályok miatt – a megbízható áramtermelést, ami, egy szakértői vélemény szerint kényszerű áramszünetekhez vezethet. Közben már több üzem bezárt, mert nem tud termelni a magas áramköltségek miatt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×