eur:
392.85
usd:
366.67
bux:
66780.71
2024. április 26. péntek Ervin

Hattyúkat öl a vírus

Lengyelországban újabb hattyút pusztított el a madárinfluenza, Görögországban pedig további négy madárról bizonyosodott be, hogy a H5N1-es vírus fertőzte meg.

A lengyel állategészségügyi hatóságok közölték, hogy mintegy 50 kilométerre a német határtól találták meg a hattyú tetemét. A madarat a H5-ös vírus fertőzte meg, de azt még nem tudják megmondani, hogy a madárinfluenza vírusának emberre is veszélyes H5N1-es altípusa volt-e a kórokozó.

Lengyelországban múlt vasárnap fedezték fel az első madárinfluenzás megbetegedést, azt a három hattyút a H5N1-es vírus fertőzte meg.

Közben Görögországban négy újabb hattyúban mutatták ki a vizsgálatok az emberre is veszélyes vírust. Ezzel harmincra emelkedett a madárinfluenzás esetek száma a dél-európai országban.

Embert vagy háziszárnyast nem betegített meg a H5N1 vírus.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×