eur:
392.92
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Vádemelési indítvány a miniszterelnök ellen

Vádemelést indítványozott a milánói ügyészség Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök és brit ügyvédje, David Mills ellen korrupció és hamis tanúzás gyanújával - jelentette az olasz média.

Silvio Berlusconit azzal vádolják, hogy 1997-ben legkevesebb 600 ezer dollárt utaltatott át David Mills-nek annak fejében, hogy az ügyvéd hamisan tanúskodjon két, a jelenlegi olasz kormányfő ellen indított perben. Mindketten tagadják a vádakat.

Fabio De Pasquale ügyész közölte: az olasz kormányfő ügyvédjét két rendbeli hamis tanúzással vádolják, amit 1997-es és 1998-as meghallgatásán követett el.

David Mills a sajtóhírek szerint elmulasztott megemlíteni egy 1995-ös, Berlusconival folytatott telefonbeszélgetést, amelyben egy Silvio Berlusconi által Bettino Craxi volt szocialista miniszterelnöknek utalt törvénytelen kifizetést tárgyaltak meg.

Ezenkívül Mills állítólag elhallgatta, hogy Silvio Berlusconi kapcsolatban állt két offshore-céggel, amelyek részt vettek amerikai filmjogok megvásárlásában.

A milánói ügyészség versenyt fut az idővel, hogy bírói szakaszba juttassa a vesztegetési ügyet, miután a nemrég elfogadott igazságügyi reform csökkentette az elévülési határidőket.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×