eur:
395.31
usd:
372.04
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Kitörésre készül a Mayon-vulkán

A Fülöp-szigeteken készültséget rendeltek el az ország középső részén fekvő Mayon-vulkán környékén, mert a tűzhányó az aktivitás újabb jeleit mutatja.

A vulkanológiai és szeizmológiai intézet az elmúlt 24 órában 147 apró rengést észlelt a vulkán belsejében; a tűzhányó 500 méteres hamuoszlopot lövellt magából.

A hatóságok szerint nincs szükség a közeli település kiürítésére.

A 2.460 méter magas Mayon-vulkán idegenforgalmi látványosság, amely Manilától 350 kilométerre délkeletre emelkedik.

Az elmúlt 400 évben számos alkalommal tört ki, ezek közül a legpusztítóbb az 1814-es volt, amikor a láva elöntötte a közeli kisvárost és több mint 1.200 ember halt meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×